Via Columbus

Via Columbus

Adres: Tolkamerstraat 19, 3473 Waanrode

Telefoonnummer: 0468 27 89 74

E-mailadres: info@viacolumbus.be

Website: www.viacolumbus.be 

Er is vanaf heden een nieuw centraal aanmeldpunt voor beide praktijken te bereiken:

* via de contactformulieren op onze websites of aanmeldpuntvcdl@gmail.com 
* telefonisch op 0469/143105, met 3 telefonische spreekuren:

                - dinsdag tussen 13u30 en 14u30
                - woensdag tussen 18u00 en 19u00 

                - donderdag tussen 8u30 en 9u30 

Katrien Peters richtte Via Columbus op. Een praktijk voor individuele kinder- en jongerencoaching/therapie. 

In de coaching of therapie staat jouw kind met zijn gevoelens en gedragingen centraal. Hij/zij is uniek én expert over zichzelf. Vanuit jouw kind wordt er samen gezocht naar oplossingen, op korte termijn naar een positieve doorbraak!

Ook kunnen kinderen en jongeren met ASS bij Via Columbus terecht voor auti-coaching.

Voor bepaalde thema's organiseren ze doelgerichte trainingen waarin kinderen per leeftijdscategorie worden begeleid over een langere periode. 

Kinderen en jongeren van 7 - 25 jaar kunnen terecht bij Via Columbus.

 

 Groepspraktijken Via Columbus (Waanrode) en De Levensboom (Aarschot) werken al jaren nauw samen. Recenter ging onze samenwerking nog enkele stappen verder.
Vanaf januari 2023 vervoegt een kinderpsychiater en een kinder- en jeugdpsychologe gespecialiseerd in psychodiagnostiek  ons team.

Dit betekent dat er een uitbreiding in ons aanbod komt op vlak van psychodiagnostiek. Vanaf oktober kunnen kinderen, jongeren en hun ouders bij ons ook terecht voor psychodiagnostisch onderzoek naar onder andere autisme, ADHD,.. de kinderpsychiater is tevens in opleiding tot systeemtherapeute. Wat betekent dat ons therapeutisch aanbod zal uitbreiden met systeemtherapie.

 

 

CabaBLOOM®

Heidi Goossens gaat samen met haar paarden Ramses en Ricola aan de slag met jouw hulpvraag via Equicoaching® (mentale coaching met behulp van paarden). Door oefeningen en ervaringen naast het paard kom je tot waardevolle inzichten in wat er nu in je leven gebeurt, wat je tegenhoudt, wat je vooruit helpt. De coaching gaat steeds buiten door, in de weide, en zet jou letterlijk in beweging.

De paarden oordelen niet en laten toe te experimenteren met nieuwe manieren van denken, voelen en doen. Zo doe je andere ervaringen op die je na de sessie kan projecteren op je dagelijks leven. De gebruikte methodologie bevat dimensies van ACT, NLP en transactionele analyse. Equicoaching® is zeer oplossingsgericht.

Ervaring met paarden is niet nodig. Alle oefeningen gebeuren op het tempo dat jij aangeeft en in veilige omstandigheden.

Zowel minderjarigen als volwassenen kunnen terecht bij CabaBLOOM® in het Nederlands, Frans of Engels. CabaBLOOM® verzorgt persoonlijke sessies, maar betrekt ook familieleden of groepen als dat nuttig blijkt in het traject.

 

CabaBLOOM® is er om je te helpen bloeien op je pad naar de betere versie van jezelf.

 

 

CabaBLOOM®

Adres: Halensebaan 102, 3473 Waanrode. 

Telefoonnummer: 0497 59 09 18

E-mailadres: info@cababloom.be

Website: www.cababloom.be 

de achtarm

 

Volwassenen:

  • contextuele gedragstherapie
  • traumatherapie
  • systemisch en doelgerichte coaching

 

Bij Linsy Van Krunkelsven kan je terecht voor contextuele gedragstherapie (ACT), traumatherapie en systemisch coaching. De gespreksvormen die worden gebruikt zullen zich voornamelijk focussen op gedachten, gevoelens, gewaarwordingen en gedrag. Ze zullen aanzetten en stimuleren tot beweging naar jouw doel en een waardevol leven. Alle volwassenen (vanaf 18 jaar) die de nood hebben aan begeleiding en ondersteuning binnen bepaalde levensdomeinen, in alle rust en veiligheid, zijn van harte welkom in haar praktijk De Achtarm.

 

Linsy Van Krunkelsven

Adres: Bosstraat 14, 3471 Hoeleden

Tel.: 0498 46 45 60

Email: info@deachtarm.be

Website: www.deachtarm.be